Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η συνέντευξη Τύπου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ (ΙΙΙ)

Στην συνέχεια της συνέντευξης Τύπου απάντησαν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για  την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων προς το δημόσιο:
«Δεν μπορώ να προκαταβάλω πότε θα υπάρξει εξέλιξη. Γίνεται αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος. Εφόσον δεν υπάρξει επιμήκυνση από πλευράς της Πολιτείας, η κατάσταση θα γίνει εξαιρετικά δυσχερής, όχι μόνο για μας αλλά για το σύνολο σχεδόν ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι πρόβλημα που αφορά σε ολόκληρο το αθλητικό γίγνεσθαι της χώρας. Αυτό που ζητούμε ως χώρα για επιμήκυνση, να ισχύσει και εντός της χώρας για όλη την επιχειρηματική δραστηριότητα, κάτι που θα είναι προς όφελος όλων των πλευρών, κράτους και επιχειρήσεων. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια αύξησης των χορηγικών εσόδων και χρειάζεται κατανόηση από τον κόσμο για τις πραγματικά τραγικές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Πρέπει οι φίλαθλοί μας να δείξουν εμπιστοσύνη όχι στα πρόσωπα, αλλά στους θεσμούς».


Για τις διεθνείς επενδύσεις και το ταξίδι στο εξωτερικό: «Θέλουμε να μεγιστοποιηθεί η εκμετάλλευση της δύναμης που εκπέμπει ο Άρης, έπειτα μάλιστα από τις διεθνείς επιτυχίες που είχε τα τελευταία χρόνια. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε δυνατότητα που μας παρουσιάζεται. Πρόκειται για εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, που ίσως σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ελλάδα. Κάποιοι κακεντρεχείς παρουσίασαν όμως τις πρόσφατες επαφές μας στη Μαδρίτη ως ταξίδι αναψυχής ή ως ευκαιρία να παρακολουθήσουμε το el classico Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, επίσης με την ευκαιρία της απουσίας μου στη Μαδρίτη ήταν λογικό να υπάρξει μια συνάντηση με παίκτη προσέφερε πολλά συνέβαλε στην αγωνιστική ανάταση της ομάδας, έγιναν γενικές κουβέντες που αφορούσαν ένα πλάνο σχέσεων που εξακολουθεί να υπάρχει. Μας είναι γνωστή η επιθυμία του για αποχώρηση του από τη Ράγιο Βαγεκάνο. Αν λυθούν κάποια δικαστικά θέματα και κάποια άλλα θα ήταν το ιδανικό να έρθει. Θέλει συνδυασμό παραμέτρων και δεν είναι εύκολο. Πρέπει κι απλά θέματα να σκεφτούμε όπως η εισήγηση του προπονητή».



Για το τι θα γίνει εφόσον δεν βελτιωθεί η ρευστότητα της ΠΑΕ: «Η έλλειψη ρευστότητας οφείλεται σε μείωση αλλά και υστέρηση εσόδων, λόγω της οικονομικής κρίσης. Μέχρι το τέλος της χρονιάς περιμένουμε χρήματα από τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, εισπράξεις από πώληση εισιτηρίων κλπ., κάνοντας ορθολογική χρήση. Αν όλα πάνε στραβά και δεν έρθουν τα προσδοκώμενα έσοδα, μοιραία θα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τον αγωνιστικό σχεδιασμό στο τέλος της σεζόν, όχι μειώνοντας απαραίτητα ποιότητα ομάδας, αλλά προχωρώντας βέβαια σε εξορθολογισμό του μπάτζετ.

Για την καθυστέρηση, στις πληρωμές των παικτών: «Για το ενδεχόμενο δυσμενούς εξέλιξης στο αγωνιστικό σκέλος, είχε προταθεί στους παίκτες το ενδεχόμενο μείωσης αποδοχών, το οποίο κατανόησαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία, με την προοπτική για καλύτερη εξυπηρέτηση των συμβολαίων τους».


Για τις περιπτώσεις Νάτσο Γκαρσία και Κουλουχέρη, αλλά και για τις αποδεσμεύσεις παικτών: «Οι αποδεσμεύσεις έγιναν βάσει των εισηγήσεων του τότε προπονητή. Ο Κουλοχέρης δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της ομάδας και έχουν γίνει ήδη οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες, προκειμένου η επιβάρυνση για την ΠΑΕ να είναι η μικρότερη δυνατή. Από τους 11 παίκτες για τους οποίους υπήρχε σχετική εισήγηση, αποχώρησαν οι 8, γιατί μια αποδέσμευση δεν εξαρτάται μόνο από τη δική μας πλευρά».

Το λόγο πήρε και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ, Γιάννης Κόντης:

Ήδη είναι σε ισχύ από φέτος και το financial fairplay εκτός από το σύστημα αδειοδότησης της ΟΥΕΦΑ. Ο Άρης δεν κλήθηκε για παρακολούθηση, αντίθετα με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, επειδή προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, διακανονίζοντας τις οφειλές που υπάρχουν.

Το financial fairplay δεν δίνει αδειοδότηση, αλλά μπορεί η πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ να επιβάλει άλλες κυρώσεις. Φέτος λειτουργούν 20 από τα άρθρα του και τα υπόλοιπα τίθενται σε εφαρμογή από του χρόνου. Απομένει η Λίγκα να αποφασίσει αν οι κυρώσεις αυτές θα είναι υποβιβασμός, αφαίρεση βαθμών από το πρωτάθλημα κλπ., αλλά δεν θα έχουμε να κάνουμε με αποκλεισμό από την Ευρώπη. Γι’ αυτό το κομμάτι, υπάρχει το σύστημα αδειοδότησης.

Το αίτημα για επιμήκυνση των δόσεων προς την εφορία δεν είναι μόνο του Άρη, αλλά κατατέθηκε μέσω της ΕΠΟ. Αποτελεί αίτημα όλων των ΠΑΕ να ρυθμιστούν σε 120, εκτός μίας ομάδας που ζητάει 240 δόσεις. Ο υπουργός Οικονομικών, με τον οποίο υπήρξε συνάντηση, μας είπε ότι αν συμφωνήσει κι αυτή η ΠΑΕ που δεν δέχεται μέχρι στιγμής, η επιμήκυνση θα εφαρμοστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου