Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Νίκη επι Πανθρακικού στο κύπελλο

Έδειξε σημάδια ζωής

Ανατρέποντας το εις βάρος του 1-0, ο ΑΡΗΣ επικράτησε του Πανθρακικού με 1-2 και προκρίθηκε στους «16» του Κυπέλλου.

Σε ένα βαρύ τερέν, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, το παιχνίδι δεν διεκδικεί και ιδιαίτερες δάφνες, με τις φάσεις ειδικά στο πρώτο ημίχρονο να είναι ελάχιστες. Ο Πανθρακικός, στην  πρώτη του ουσιαστική φάση, κατάφερε να προηγηθεί στο 32' με γκολ του Μπαλού.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΡΗΣ μπήκε με γκολ απο τα αποδυτήρια, καθώς ο Σολτάνι στο 49΄ισοφάρισε σε 1-1. Για ένα διάστημα η ομάδα έδειξε θετικά στοιχεία και μάλιστα κατάφερε στο 75' να προηγηθεί με 1-2, χάρη σε γκολ του Μίσελ. Στη συνέχεια άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων, που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν και πήρε τη νίκη-πρόκριση.




Ο αγώνας

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, λόγω της βροχόπτωσης, δυσκόλευε αρκετά το έργο των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά, με τον  Πανθρακικό παρόλα αυτά να πιέζει περισσότερο και να φτάνει πιο εύκολα στα καρέ του ΑΡΗ.

Στη συνέχεια ο ΑΡΗΣ ισορρόπησε το παιχνίδι, έκλεισε σε μεγάλο βαθμό τους διαδρόμους, δυσκολευόταν όμως αρκετά στην επίθεση, κυρίως λόγω του βαρύ τερέν.

Στο 26’ οι «κίτρινοι» έγιναν για πρώτη φορά επικίνδυνοι με τον Ουμπίντες. Ο Αργεντινός  έκανε τη σέντρα-σουτ από τα δεξιά, με τη μπάλα και λόγω του δυνατού αέρα, να παίρνει περίεργη τροχιά και τον Σικαλιά να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Η απόλυτη ψυχρολουσία όμως για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 32’. Σε μια τραγική αδράνεια της άμυνας, ο Μπαλού, στην πρώτη καλή φάση για τον Πανθρακικό, με πλασέ από στο σημείο του πέναλτι, μετά από πάσα του Μίνγκα, έκανε το 1-0 για την ομάδα της Κομοτηνής.

Οι γηπεδούχοι έγιναν απειλητικοί και στο 43’ όταν το σουτ του Κοντογουλίδη, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε δύσκολα ο Βελλίδης.

ΓΚΟΟΟΛ: Λίγα λεπτά αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, ο Σολτάνι, με αριστερό δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, ισοφάρισε σε 1-1 στο 49’, βάζοντας τον ΑΡΗ στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Οι «κίτρινοι» μπήκαν ανεβασμένοι στο δεύτερο μέρος, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και ψάχνοντας ένα ακόμα γκολ.

Στο 67’ ο Καπετάνος, με πολύ ωραία σέντρα, βρήκε στο Σολτάνι μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο Γαλλοαλγερινός όμως δεν μπόρεσε εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία.

Πέρα από τη συγκεκριμένη φάση, η απόδοση του ΑΡΗ έπεσε λίγο μετά από το γκολ, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται κάποια λάθος μαρκαρίσματα και να δοκιμάζουν με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή να απειλήσουν τον Βελλίδη.

ΓΚΟΟΛ: Στο 75’ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Μίσελ, ο Σικαλιάς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα, η οποία έφυγε από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα (1-2).

Όσο πλησίαζε το τέλος του αγώνα ο Πανθρακικός έπαιρνε μέτρα στο γήπεδο, έγινε πιο επιθετικός και κυνηγούσε το γκολ της ισοφάρισης, φτάνοντας πολύ κοντά σε αυτό στο 91’. Ο Πόνσε έπιασε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Βελλίδη να διώχνει εντυπωσιακά.

Στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Γονιάδης αφύλακτος στο ύψος της μικρής περιοχής, έστειλε με σουτ την μπάλα άουτ. Το 1-2 έμεινε μέχρι και το τέλος, με τον ΑΡΗΣ έστω και δύσκολα, να πανηγυρίζει την πρόκριση του στους «16»  του Κύπελλου.


Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

Βοηθοί: Παναγιώτης Αργυρός (Αθηνών), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

4ος: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Παρατηρητής: Δημήτρης Καλύβας (Βοιωτίας)


Κίτρινες κάρτες: Μπαϊκαρά (8’) -  Κατίδης (22’), Νέτο (25’), Βελλίδης (87’), Καζναφέρης (90’).


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πανθρακικός (Παντελίδης): Σικαλιάς, Στάθης, Βαγγελόπουλος, Μίνγκας (77’ Πόνσε), Σαρακατσάνος, Μπαϊκαρά, Χρήστου, Μπαλού, Μακρυδημήτρης (77’ Σουλτανίδης), Κοντογουλίδης, Λιαπάκης (85’ Γονιάδης).

ΑΡΗΣ (Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Κασναφέρης, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Νέτο, Οικονομόπουλος (46’ Σολτάνι), Τόχα, Ουμπίδες (90+4 Παπαζαχαρίας),  Κατίδης (65’ Καπετάνος),  Τσέζαρεκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου