Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

To deal είχε happy end

Ο Μανουέλ Μασάδο θα είναι ο αντικαταστάτης του Μίχαλ Πρόμπιερζ στην τεχνική ηγεσία του Αρη και ο Σέρχιο Κόκε επιστρέφει στο «σπίτι» του -όπως τόνισε ο ίδιος- μετά από εννιά μήνες (το συμβόλαιό του είχε λυθεί στις 13 Απριλίου του 2011).
Ημέρα συμφωνιών ήταν η χθεσινή για τους διοικούντες την ΠΑΕ Αρης. Ο εκτελεστικός διευθυντής Γιάννης Κόντης ήταν αυτός που ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις με τον Μασάδο και οι δυο πλευρές έφτασαν στην οριστική συμφωνία το απόγευμα. Αρχικά μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, με οψιόν ανανέωσης όμως για ακόμα έναν χρόνο.


Ο Πορτογάλος τεχνικός θα παραμείνει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την αυριανή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη με την αποστολή της νέας του ομάδας, ενώ τη Δευτέρα θα υπογράψει το συμβόλαιό του. Ο Μασάδο επέλεξε να δουλέψει στον Αρη με το δικό του τεχνικό τιμ. Στενός του συνεργάτης θα είναι ο Μπαζίλιο Φερνάντες και γυμναστής ο Ζοσέ Αραούζο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην αυριανή αναμέτρηση στο Περιστέρι στον πάγκο του Αρη θα καθίσουν οι Γιάννης Μιχαλήτσος και Γιώργος Σεμερτζίδης.

Θέμα στην Πορτογαλία η πρώτη του φορά

Το ταξίδι του Μανουέλ Μασάδο στην Ελλάδα και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Αρη απασχόλησαν σε μεγάλο βαθμό τα πορτογαλικά ΜΜΕ. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Desporto, που επικεντρώνεται στην πρώτη απόπειρα του νέου τεχνικού του Αρη έξω από τα σύνορα της πατρίδας του:

«Ο Μανουέλ Μασάδο στα 57 του χρόνια θα καθοδηγήσει τον Αρη, σε μια περίοδο που βρίσκεται στην 9η θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα, αν και είναι από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν. Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο πρώην προπονητής της Γκιμαράες θα εργαστεί σε πρωτάθλημα του εξωτερικού».


Βρέθηκε η χρυσή τομή

Η διάθεση του Σέρχιο Κόκε να επιστρέψει στον Αρη ήταν δεδομένη, ο Ισπανός επιθετικός, άλλωστε, ήταν αυτός που προσέγγισε πρώτος τους διοικούντες την ΠΑΕ. Η κίνησή του να ταξιδέψει στην Ελλάδα -παρακολούθησε και τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο- ήταν ενδεικτική της διάθεσής του να κατεβάσει τις οικονομικές του απαιτήσεις, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τις χθεσινές συζητήσεις με τους διοικούντες την ΠΑΕ Αρης, όταν και η χρυσή τομή βρέθηκε σε δυο ώρες περίπου.
Ο Κόκε θα αγωνίζεται, αρχικά, με τον Αρη μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, ενώ θα αφαιρεθεί ένα σημαντικό ποσό (σύμφωνα με πληροφορίες 200.000 ευρώ) από τα χρήματα που οφείλει στους «κίτρινους» για την εξαγορά της ελευθέρας του τον Απρίλιο του 2011. Η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές θα οριστικοποιηθεί όταν λυθεί και επίσημα η συνεργασία του ποδοσφαιριστή με τη Ράγιο Βαγεκάνο.

2 σχόλια: