Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Από τον παράδεισο…στην κόλαση

Την απόλυτη ψυχρολουσία υπέστη ο ΑΡΗΣ στο Περιστέρι, όπου από τον παράδεισο του 0-1, βρέθηκε στην κόλαση του 2-1 και αποκλείστηκε από τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι κίτρινοι άξιζαν σίγουρα κάτι παραπάνω καθώς ήταν κατά πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και περιόρισαν σε σημαντικό βαθμό την ομάδα του Δώνη, η οποία έκανε λίγες ευκαιρίες.


Το γκολ στο 79’ όμως του Φυτανίδη έμελλε να αλλάξει την ροή της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους και πριν προλάβει ο ΑΡΗΣ να καταλάβει τι έγινε, ο Μήτρογλου στο 90’ ολοκλήρωσε από το πουθενά την ολική ανατροπή για τον Ατρόμητο.

Το γκολ για τον ΑΡΗ πέτυχε στο 46’ με ατομική ενέργεια ο Καστίγιο, ο οποίος στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Ο αγώνας

O ΑΡΗΣ πίεζε από την αρχή και δεν άργησε να κάνει την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Στο 2’ ο Νέτο σούταρε από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα αουτ.

Στο 10’ ο Μήτρογλου έκανε το πρώτο σουτ για τον Ατρόμητο στο παιχνίδι, ήταν αδύναμο όμως και ο Βελλίδης με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα.

Ένα λεπτό αργότερα ο ΑΡΗΣ έχασε την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Νέτο σέντραρε από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Καστίγιο, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Η συνέχεια του παιχνιδιού δεν ήταν ανάλογη λόγω των πολλών που έκαναν οι δύο ομάδες, κυρίως στο χώρο του κέντρου. Παρόλα αυτά ο ΑΡΗΣ ήταν ελαφρώς καλύτερος από τους γηπεδούχους, κλείνοντας καλά τους διαδρόμους και έχοντας καλύτερη κυκλοφορίας της μπάλας.

Στο 24’ ο ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ντίκο που ήταν σε πλεονεκτική θέση πήρε την κεφαλιά, ήταν όμως αδύναμη και κατέληξε εύκολα στα χέρια του Ιτάνζ.

Ο Ατρόμητος προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το κύριο επιθετικό του όπλο, τον Μήτρογλου, τον οποίο όμως η άμυνα του ΑΡΗ περιόρισε σωστά, δίνοντας του ελάχιστο χώρο για να κινηθεί.

Μόνη φορά που φάνηκε ο φορ των Περιστεριωτών στο πρώτο μέρος ήταν στο 39’ ,όταν σούταρε από επικίνδυνη θέση μέσα στην περιοχή, χωρίς ευτυχώς να ανησυχήσει τον Βελλίδη. Ένα λεπτό πριν ο Ουμπίντες με σουτ από τα αριστερά επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ιτάνζ, η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ.

ΓΚΟΟΛ: Γκολ με το…καλημέρα για τον ΑΡΗ στην επανάληψη. Ο Γιαννιώτας έδωσε στον Καστίγιο, αυτός εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο, μπήκε στην περιοχή και με δεξί σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1, στο 46’.

Στο 56’ και μετά από μονομαχίες μέσα στην περιοχή, ο Μήτρογλου κέρδισε την μπάλα μπροστά από τον Βελλίδη, έκανε το πλασέ, ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ όμως σωτήρια έδιωξε με τα πόδια αποσοβώντας τον κίνδυνο.

Ο Δώνης έκανε γρήγορα τις αλλαγές του, στην προσπάθεια του να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική, ο ρυθμός του αγώνα όμως έπεσε στη συνέχεια, με τον ΑΡΗ να επικεντρώνει την προσοχή του πιο πολύ στα μετόπισθεν.

Παρόλα αυτά ο Ατρόμητος κατάφερε και έφερε την αναμέτρηση στα ίσια στο 79’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία από τα δεξιά, ο Φυτανίδης σηκώθηκε ανενόχλητος μέσα στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Τα πράγματα αντιστράφηκαν στη συνέχεια, με τους παίκτες του Ατρομήτου να έχουν πλέον φτερά στα πόδια τους και τον ΑΡΗ να προσπαθεί να πατήσει και πάλι στα πόδια του.

Ο Μήτρογλου στο 88’ σούταρε μέσα στην περιοχή με τον Βελλίδη να βγάζει με τα πόδια και να λέει «όχι». Δυστυχώς όμως για τους κίτρινους δεν συνέβη το ίδιο στο 90’. Ο Τάτος βρήκε τον Μήτρογλου, αυτός γύρισε ωραία και με σουτ στο δεξί παραθυράκι του Βελλίδη έκανε το 2-1, σκορ που παρέμεινε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.


Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Γρήγορης Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας), Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας)

4ος: Δημήτρης Θάνος (Γρεβενών)

Παρατηρητής: Γιάννης Τσαχειλίδης (Πειραιά)


Κίτρινες κάρτες: Σφακιανάκης (30’, Σκόνδρας (73’), Τάτος (83’), Μήτρογλου (91’)-Παπαστεριανός (20’), Καστίγιο (73’, 92’)

Κόκκινες κάρτες: Καστίγιο (92’)


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Οικονόμου, Νάστος, Φυτανίδης, Μπάλλας (70’ Γκαρσία), Σφακιανάκης, Τάτος, Καραγκούνης (61’ Αναστασάκος), Καραμάνος (67’ Δημούτσος), Μήτρογλου.

ΑΡΗΣ (Μιχαλήτσος-Σεμερτζίδης): Βελλίδης, Καζναφέρης, Ντίκο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Φατί (95’ Πρίττας), Παπαστεριανός, Νέτο, Γιαννιώτας (80’ Σολτάνι), Ουμπίντες, Καστίγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου