Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απογοήτευσε όσους περίμεναν να δουν ένα παιχνίδι με (υποφερτό, έστω) θέαμα. Αρης και ΠΑΟΚ σκόραραν νωρίς σε κάθε ημίχρονο, αλλά στη συνέχεια δεν προσέφεραν, ουσιαστικά, καμία συγκίνηση. Ετσι το 1-1 στην αναμέτρηση της 7ης αγωνιστικής ήταν δίκαιο και έχει «κερδισμένο» τον «δικέφαλο», αφενός γιατί είχε τις περισσότερες και πιο σημαντικές ευκαιρίες και αφετέρου γιατί ήταν ο φιλοξενούμενος. Οσο για τον Αρη, παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα!



Ο Αρης ξεκίνησε εντυπωσιακά με το 1-0 στο 3', αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια, την ώρα που ο ΠΑΟΚ «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο (γκολ στο 48') αλλά φάνηκε να ικανοποιείται με τον βαθμό. Πέναλτι ζήτησαν οι γηπεδούχοι στο 71' σε κράτημα του Μαλεζά στον Γιάκομπ («ελέγχεται» ο Γιάχος καθώς θα μπορούσε να δώσει πέναλτι), ενώ αποβλήθηκε στο 80' ο Μπόλονι (πέταξε δεύτερη μπάλα) και είχε και «διάλογο» με τους οπαδούς πριν μπει στη φυσούνα.
Το 4-2-3-1 του Σάκη Τσιώλη (δεν είχε τους τραυματίες Σηφάκη, Γκαρσία, Τσέζαρεκ, Βράνιες και τον τιμωρημένο Σολτάνι) είχε τον Βελλίδη στο τέρμα. Παπαστεριανός, Μίσελ, Σανκαρέ και Λαζαρίδης ήταν η αμυντική τετράδα, με τους Φατί και Πρίττα μπροστά τους, στο κεντρικό άξονα. Ουμπίντες και Ακόστα ήταν στα δύο άκρα, με τον Καπετάνο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον καθαρό προωθημένο, Γιάκομπ.

Από την άλλη πλευρά, ο Λάζλο Μπόλονι είχε να αντιμετωπίσει μισή ντουζίνα απουσίες (τραυματίες οι Λίνο, Αθανασιάδης, Φωτάκης, Γκαρσία, Τσουκαλάς, ασθενής ο Κρέσιτς) και παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3. Μπροστά από τον Χαλκιάς, οι τέσσερις της άμυνας ήταν οι Έτο, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας και Μαλεζάς. Αρίας και Λάζαρ ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Σαλπιγγίδη, Ρομπέρ και Βιεϊρίνια («ελεύθερος») μπροστά τους και τον Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον Αρη, ο οποίος έχοντας μπει δυνατά και απειλήσει με τον Γιάκομπ (2') προηγήθηκε μόλις στο 3ο λεπτό με κεφαλιά του Λαζαρίδη. Ο κόσμος «έδωσε» το ρυθμό και για περίπου 20 λεπτά οι «κίτρινοι» ήταν κυρίαρχοι, πίεζαν και προσπαθούσαν να φτάσουν στο γκολ, χωρίς όμως να απειλούν. Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ «ψάχνονταν», σαφώς επηρεασμένος από το 1-0, με τους παίκτες του να μην κρατούν μπάλα και ως φυσικό επόμενο να μην δημιουργούν φάσεις.

Από τα μισά του ημιχρόνου, ωστόσο, ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι οπισθοχώρησαν (παρά το γεγονός ότι ο Τσιώλης είχε δώσει εντολή να παίζει ο Καπετάνος δίπλα στον Γιάκομπ) και ο «δικέφαλος» άρχισε να ισορροπεί και σταδιακά πήρε την κατοχή με το μέρος του, επιχειρώντας να επιτεθεί κυρίως από αριστερά. Ωστόσο οι «κίτρινοι» έκλειναν καλά τους χώρους, ο Βιεϊρίνια δεν μπορούσε να κινηθεί (είχε μόνο ένα μακρινό σουτ στο 25') και έτσι ο ΠΑΟΚ παρέμενε ουσιαστικά ακίνδυνος. Η μεγάλη του ευκαιρία ήρθε στις καθυστερήσεις με το μακρινό - «πονηρό» σουτ του Λαζάρ που έδιωξε ο Βελλίδης.

Το δεύτερο ημίχρονο άργησε να αρχίσει περίπου 10 λεπτά, καθώς ο Γιάχος απαίτησε να κατέβει ένα (μεγάλο) υβριστικό πανό των οπαδών του Αρη (κατά αυτών του ΠΑΟΚ). Είχε κάνει σχετικό αίτημα στο 33', χωρίς να εισακουστεί και τελικά δύο τμήματα του πανό «καλύφθηκαν».

Με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου ο Μπόλονι έβαλε τον Ιβιτς αντί του Ρομπέρ, μεταφέροντας τον Βιεϊρίνια αριστερά. Ο «δικέφαλος» πλήρωσε τον Αρη με το ίδιο νόμισμα, σκοράροντας και αυτός στο 3ο λεπτό (48') με ωραία κεφαλιά του Παπάζογλου. Βλέποντας την ισοφάριση, ο Τσιώλης πέρασε τον Καστίγιο αντί του Ακόστα για να φρεσκάρει την επιθετική λειτουργία, ενώ λίγο αργότερα «ανακάτεψε» την τράπουλα και με την είσοδο του Νέτο αντί του Φατί (σ.σ. ο Βραζιλιάνος στον κεντρικό άξονα, με τον Καστίγιο δεξιά και τον Καπετάνο αριστερά). Ο Αρης βγήκε πιο μπροστά μετά την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσε να πιέσει όπως στην αρχή.

Στο ίδιο διάστημα ο ΠΑΟΚ κρατούσε την κατοχή, αν και με την πάροδο του χρόνου και μετά το 70'-75' φάνηκε να δίνει χώρο στους γηπεδούχους, με τον Μπόλονι να αλλάζει δεξί εξτρέμ, βάζοντας τον Γεωργιάδη αντί του Σαλπιγγίδη, ενώ ο Τσιώλης αναγκάστηκε σε 3 αλλαγή καθώς ο Παπαστεριανός τραυματίστηκε (στη θέση του ο Τριανταφυλλάκος, πήγε στην επίθεση κοντά στον Γιάκομπ, με τον Νέτο να γυρίζει δεξί μπακ).

Οσο για την αποτελεσματικότητα; Οι ευκαιρίες παρέμειναν ελάχιστες, αν όχι ανύπαρκτες. Από μία εκτέλεση φάουλ εκατέρωθεν (72' Νέτο - 75' Βιεϊρίνια), από ένα σουτ (57' Καστίγιο - 66' Παπάζογλου) και ουσιαστικά μια πολύ καλή στιγμή για τον Αρη με άστοχη κεφαλιά του Γιάκομπ στο 76'. Οι «κίτρινοι» δικαιούνται να φωνάζουν για πέναλτι (κράτημα Μαλεζά σε Γιάκομπ) στο 71', αλλά ο Γιάχος έδειξε «παίζεται».

Στο τελευταίο 10λεπτο ο ΠΑΟΚ έδειξε να ικανοποιείται με το 1-1, ενώ ο Αρης προσπάθησε να φτάσει πιο «απαιτητικά» στο 2ο γκολ, χωρίς ωστόσο να απειλήσει και να τα καταφέρει.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 3' Λαζαρίδης - 48' Παπάζογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίου)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45'+1' Βελλίδης, 78' Πρίττας, 84' Ούμπιντες, 84' Σανκαρέ - 51' Παπάζογλου, 54' Κοντρέρας, 90'+1' Ιβιτς

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαστεριανός (74' Τριανταφυλλάκος), Μίσελ, Σανκαρέ, Λαζαρίδης, Φατί (64' Νέτο), Πρίττας, Ουμπίντες, Ακόστα (50' Καστίγιο), Καπετάνος, Γιάκομπ.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Έτο, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Αρίας, Λάζαρ, Σαλπιγγίδης (68' Γεωργιάδης), Ρομπέρ (46' Ιβιτς), Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (82' Γιάννου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου