Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ντέρμπι αποδείξεων και... εξελίξεων!

Ο Σάκης Τσιώλης και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει και δεν υπάρχει η πολυτέλεια για άλλες απώλειες. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση, όμως, αποτελεί επίσης και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Ελληνα τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές του να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, τόσο στην κριτική που τους ασκήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα όσο, κυρίως, στους εαυτούς τους.



Γιατί οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του Αρη σε καμία περίπτωση δεν είναι ανάλογες της ποιότητας του έμψυχου υλικού του. Ο Σάκης Τσιώλης αποφάσισε να παρατάξει την ομάδα του και στο σημερινό ντέρμπι με το ίδιο σύστημα (4-2-3-1) που αγωνίστηκε απέναντι στον Εργοτέλη. Αυτό που ξεκαθάρισε στους ποδοσφαιριστές του είναι ότι δεν θα πρέπει να αγχωθούν στην περίπτωση που δεν πετύχουν γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έδωσε σαφείς οδηγίες στους Ντίκο και Σανκαρέ να προωθούνται στις στημένες φάσεις, θεωρώντας ότι η ομάδα του έχει πλεονέκτημα απέναντι στον ΠΑΟΚ στο ψηλό παιχνίδι.

Κερδίζει τη «μάχη» ο Παπαστεριανός

Ο συναγωνισμός ήταν μεγάλος στις προπονήσεις των προηγούμενων ημερών ανάμεσα σε Καζναφέρη και Παπαστεριανό για μία θέση στο βασικό σχήμα και συγκεκριμένα στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο τελευταίος, πάντως, φαίνεται ότι κερδίζει τη μάχη λόγω της καλής εμφάνισής του στον αγώνα με τον Εργοτέλη, αλλά και γιατί είναι καλύτερος στα ανασταλτικά καθήκοντα.

Ακόμα, ο Σάκης Τσιώλης περιμένει πολλά και από τη συνεργασία Καπετάνου και Καστίγιο (χωρίς, πάντως, να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει και ο Ακόστα στη θέση του Μεξικανού), οι οποίοι θα εναλλάσσονται στις θέσεις -επιτελικός μέσος και αριστερό χαφ αντίστοιχα- όπου θα ξεκινήσουν το παιχνίδι.

ΠΑΟΚ... εκτάκτου ανάγκης

Στον ΠΑΟΚ οι απουσίες και τα προβλήματα είναι πολλά και μειώνουν σε σημαντικό βαθμό τις επιλογές του Λάσλο Μπόλονι. Ο Ρουμάνος προπονητής, όμως, έχει και ορισμένα ατού εν όψει του αποψινού αγώνα με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η απόδοση του Κοστίν Λάζαρ στο παιχνίδι με τη Σάμροκ Ρόβερς είναι ένα μήνυμα των δυνατοτήτων του Ρουμάνου ποδοσφαιριστή, που από την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ είχε δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει κι αυτό κάνει όταν παίζει.

Η απόδοσή του σε συνδυασμό με την άνοδο του Βιεϊρίνια μπορεί να έχουν ευεργετικές συνέπειες στην προσπάθεια του ΠΑΟΚ να περάσει από μία εξαιρετικά δύσκολη έδρα, να πάρει τη νίκη που του λείπει εδώ και εξήμισι χρόνια από το συγκεκριμένο γήπεδο και να διατηρηθεί σε τροχιά κορυφής, εν όψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί.

Ο Μπόλονι δεν αποκάλυψε τις σκέψεις του στη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης που έγινε στη Νέα Μεσήμβρια, αλλά οι επιλογές που έχει είναι συγκεκριμένες, όπως και τα προβλήματα που πρέπει να επιλύσει. Με δεδομένο ότι ο Χαλκιάς ξεκινά και οι Ετο (δεξιά) και Μαλεζάς δεν βγαίνουν από την άμυνα, ο Σνάουτσνερ με τον Λεονάρντο είναι υποψήφιοι για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Πολωνό να έχει περισσότερες πιθανότητες λόγω πείρας σε τέτοια ντέρμπι. Ο Κοντρέρας είναι έτοιμος και πιθανότατα θα παίξει στο κέντρο της άμυνας, εκτός κι αν ο Μπόλονι προτιμήσει πάλι Τσιρίλο και Μαλεζά.

Δύσκολα θα αλλάξει και η τριάδα της μεσαίας γραμμής που έπαιξε την περασμένη Πέμπτη. Αρίας, Λάζαρ και Ιβιτς δηλαδή, εκτός κι αν ο Σπαντάσιο θεωρηθεί ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ενδεκάδα. Στην επίθεση θα είναι οι τρεις που έπαιξαν μετά τον τραυματισμό του Αθανασιάδη την Πέμπτη και με την ίδια ακριβώς διάταξη, δηλαδή Βιεϊρίνια (αριστερά) και Γεωργιάδης (δεξιά) στα δύο άκρα και ο Σαλπιγγίδης στην κορυφή. Είναι διαθέσιμος και ο Γιάννου, αλλά μάλλον σαν λύση από τον πάγκο προορίζεται ο νεαρός επιθετικός, που έκανε το ντεμπούτο του την περασμένη Κυριακή και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Οι πιθανές συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Τσιώλης): Βελλίδης, Μισελ, Σανκαρέ, Ντίκο, Παπαστεριανός, Πρίττας, Φατί, Καστίγιο, Καπετάνος, Ούμπιντες, Γιάκομπ.
ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Λαζάρ, Αρίας, Ιβιτς, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου