Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Νέα φιλοσοφία στις μεταγραφές

Οι διοικούντες την ΠΑΕ Αρης ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν μιλήσει ακόμα με τον Μίχαλ Πρόμπιερζ για μεταγραφές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει και ένα αρχικό πλάνο αναφορικά με τον τρόπο και τη φιλοσοφία που θα κινηθούν την περίοδο του Ιανουαρίου.
Οι κινήσεις που θα γίνουν θα είναι μετρημένες και μόνο αν κριθούν απαραίτητες έπειτα από σχετική εισήγηση του προπονητή. Αυτός είναι και ο λόγος που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει η παραμικρή κουβέντα για συγκεκριμένους στόχους.


Ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, άλλωστε, δεν έχει προλάβει στο μικρό διάστημα της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία των «κίτρινων» -έχοντας και την πίεση για άμεσα αποτελέσματα- να βγάλει οριστικά συμπεράσματα για την αγωνιστική αξία των παικτών του, προκειμένου να κάνει τις οριστικές του εισηγήσεις προς τη διοίκηση.

Τα επόμενα παιχνίδια, μάλιστα, αναμένεται να κρίνουν και το μέλλον κάποιων παικτών, οι οποίοι και θα λύσουν τη συνεργασία τους με τον Αρη, αν ο Πρόμπιερζ κρίνει ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν. Ο Πολωνός τεχνικός πάντως -σύμφωνα με πληροφορίες- ενημέρωσε τη διοίκηση ότι θα παραδώσει τη λίστα με τις εισηγήσεις του μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Μειωμένα έσοδα

Σημαντική παράμετρος όσον αφορά το θέμα των μεταγραφών είναι και ο οικονομικός προγραμματισμός που έχουν κάνει οι άνθρωποι των «κίτρινων» από το ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Οι διοικούντες την ΠΑΕ έκαναν την οικονομική υπέρβαση με την απόκτηση των Χαλιφά Σανκαρέ, Χαβιέ Ούμπιντες, Ελντιν Γιακούποβιτς και Νόε Ακόστα -βάζοντας, μάλιστα και οι ίδιοι χρήματα-, όμως σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ξεφύγουν από τα αρχικά τους πλάνα τον Ιανουάριο.

Υπάρχει, βέβαια, πάντα και η πιθανότητα «απεγκλωβισμού» του προϋπολογισμού από υψηλά συμβόλαια παικτών, τους οποίους ο προπονητής θα αποφασίσει ότι δεν χρειάζεται. Ενα σημαντικό θέμα, επίσης, έχει να κάνει και με τα μειωμένα έσοδα. Τα χρήματα που έχουν εισρεύσει στα ταμεία της ΠΑΕ από τη διάθεση των διαρκείας αλλά και από τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων είναι σαφώς λιγότερα απ' όσα είχαν υπολογίσει αρχικά οι διοικούντες την ΠΑΕ, ενώ το ίδιο ισχύει και με τα έσοδα από τις χορηγίες.

Κάτι, πάντως, το οποίο αντιμετώπισαν οι διοικούντες την ΠΑΕ, ενημερώνοντας τους παίκτες ότι οι δόσεις των συμβολαίων τους θα καταβάλλονται μέσω των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Αυτό, πάντως, που έχουν ξεκαθαρίσει οι άνθρωποι των «κίτρινων» είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ρισκάρουν το μέλλον της ομάδας τους, ξοδεύοντας σε τόσο δύσκολες οικονομικά στιγμές υπέρογκα ποσά για μεταγραφές εντυπωσιασμού.

Τέρμα οι Λάτιν

Οι περισσότερες μεταγραφές του Αρη τα προηγούμενα χρόνια έγιναν από τις αγορές της Ισπανίας και της Λατινικής Αμερικής. Κάτι, πάντως, που αναμένεται να αλλάξει με την έλευση του Μίχαλ Πρόμπιερζ. Ο νέος τεχνικός του Αρη είναι θιασώτης της γερμανικής ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας, ενώ έχει πάρει αρκετές φορές μέρος σε σεμινάρια που διοργάνωσε υπό την αιγίδα της η Μπουντεσλίγκα.

Θεωρείται, μάλιστα, σίγουρο ότι ο Πολωνός τεχνικός θα χρησιμοποιήσει τις πολύ καλές επαφές που έχει στην πατρίδα του προκειμένου να φέρει ποδοσφαιριστές που μπορεί να ενισχύσουν τον Αρη, ενώ οι απαιτήσεις τους δεν θα είναι απαγορευτικές για τα οικονομικά δεδομένα των «κίτρινων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου